بهاردونه نیازمندیهای آنلاین کشاورزی

نشا

وبلاگ

12 مه 2020 120 بازدید
بهاردونه نیازمندیهای آنلاین کشاورزی

نشا

نشا

بذر بعضی گیاهان نظیر انواع کلم، گوجه فرنگی، بادمجان و گل هایی مانند بنفشه، اطلسی و میمون و همچنین برنج و توتون را ابتدا در خزانه کاشته، سپس به محل اصلی منتقل می سازند. این عمل را نشاکاری  می نامند. گیاهانی که از طریق نشاکاری کشت می شوند معمولاً می توانند ریشه های فرعی و تارهای کشنده و قمست های قطع شده ریشه خود را که هنگام خروج از خزانه از دست داده اند دوباره ترمیم نموده، به رشد خود ادامه دهند.

 

نشای خوب باید دارای ویژگی های باشد که عبارتند از:

 

ریشه نسبتاً قوی، کافی و شاداب داشته باشد.

کاملاً سالم و افراشته باشد.

فاقد هرگونه عامل بیماری و آفت باشد.

معمولاً دارای چهار تا شش برگ باشد.

 

دلایل ایجاد خزانه و نشاکاری

 

پیش رس کردن بعضی از محصولات.

غلبه بر محدودیت دوره رشد و نمو در منطقه.

تامین توقع زیاد محصول در ابتدای رشد.

کنترل مطلوب محیط خزانه به علت وسعت کم.

به دست آوردن بوت ههای قوی و یک دست.

 

زمان انتقال نشا

وقتی بذرهای کاشته شده در خزانه حداقل 6- 4 برگی شدند، نشاها قابل برداشت میشوند در این زمان زمین خرانه را آبیاری نموده پس از آن که رطوبت به حد گاورو رسید آن ها را از خاک بیرون می آورند. برای خارج کردن نشا از خاک، بیل یا بیلچه را به طور کمی مورب در خاک فرو کرده، بدون صدمه زدن به ریشه ی نشا، آن را از زمین بیرون می آورند و به زمین اصلی منتقل می کنند.

 

 

 

 

 

کاشت نشا

برای کاشت نشا (نشاکاری)، باید زمین اصلی قبلاً به خوبی آماده شده باشد. به طور کلی نشا (نها لهای بذری) را باید در محل اصلی خود به نحوی کاشت که ریشه آن در خاک خمیده نشود و یق هی نشا، هم سطح خاک باشد. چنانکه یقه ی نشا در داخل خاک فرو رود ممکن است ساقه در تماس با خاک پوسیده شود و اگر بالاتر از خاک قرار گیرد ممکن است قسمت هایی از ریشه درمعرض هوا قرار گرفته و صدمه ببیند. کاشت نشا با دست و یا با ماشین های نشاکاری انجام میشود.

 

در روش دستی کاشت نشا، ابتدا گودالی با بیلچه یا به وسیله میخ نشا در زمین گاورو ایجاد کرده نشا را در آن قرار میدهند. سپس خاک اطراف آن را فشار داده تا اتصال ریشه با خاک برقرار شود. نشاها را باید بلافاصله پس از کاشت به دقت آبیاری نمود. در روش کاشت نشا با ماشین های نشاکار نیمه خودکار، معمولاً یک کارگر نشاها را از صندوق برداشته روی چرخ های دوار می گذارد. سپس چرخ ها نشا را در خاک فرو می کنند. معمولاً توتون و برنج را در بعضی از مناطق با ماشین های نشاکار می کارند.

 

اشتراک گذاری Telegram Facebook WhatsApp Twitter